Η κατάρα της σαπουνόπερας.

Ξύπνησα το πρωί σήμερα και χάζευα λίγο την τηλεόραση που έπαιζε στο star η "Κορίνα η αγριόγατα". Για όσους δεν ξέρουν, είναι η κλασσική σαχλότατη σαπουνόπερα που υπόσχεται έρωτες, ίντριγκες, και άλλες τέτοιες μπούρδες αλλά το μόνο που βλέπεις είναι αγάμητες γκόμενες να μυξοκλαίνε και να δέρνουν η μια την άλλη, αντρικοί ρόλοι που το παίζουν ανεξάρτητοι αλλά είναι τέρμα μουνόδουλοι και σκόρπια εξώγαμα σε όλο το Μεξικό. Δηλαδή ανήκει στο είδος έργων που πολλές φορές μου προκαλεί περισσότερο γέλιο από μια κωμωδία με τους ξεφτίλες ρόλους του, το άθλιο plotwist, τα αμέτρητα ανούσια κοντινά με τη βλακώδη μουσική που γίνονται για να προκαλέσει ψευδή αγωνία και το απαίσιο σενάριο με τα χαρακτηριστικά catch-phrases που σε κάνουν να διπλώνεσαι απ'τα γέλια!

Πιο πολύ όμως σε ένα οποιοδήποτε έργο, με τρελαίνουν οι κακοί της υπόθεσης.
Πάντα είναι άτομα με μεγάλα αποθημένα, που (αντίθετα με τους πρωταγωνιστές) ξέρουν τι θέλουν και είναι αποφασισμένα σε σημείο εξευτελισμού να το φέρουν εις πέρας, χρησιμοποιώντας πολλές φορές και δόλο.
Το ρεπερτόριο του δόλου τεράστιο, από δολοφονίες, εκβιασμούς και ψεύτικες εγκυμοσύνες μέχρι μυστικά όπλα με λέιζερ! Ακόμη, τα έχουν πάντα καλά με τον σεναριογράφο, που τους δίνει πάντα τις καλές ατάκες, που ουκ ολίγες φορές αφήνουν ιστορία. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε το σήμα κατατεθέν ενός κακού: το σατανικό γέλιο!

Βέβαια, πολλές φορές θέλουν ανούσια πράγματα, όπως πχ σε παιδικά οι περισσότεροι κακοί θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο. Και ο λόγος; Ή οι γονείς του τον φέρονταν σα μαλακοπίτουρο, ή οι συμμαθητές του στο νηπιαγωγίο τον έλεγαν ανίκανο και μυγόφτυμα.

ΒΟRING!

Διαβάστε το σενάριο ρε καημένοι! Είστε οι κακοί της υπόθεσης. Όσο και να πλακώνεστε με όλο τον κόσμο (βλέπε video) για τις δικές σας μαλακίες δεν θα νικήσετε ποτέ. Get over it!