Πόσο "κοστίζει" μια ψυχή;

Muse (+ MTV Exit) - MK Ultra. Ωραίο τραγούδι, φοβερό videoclip. Ας ξεκινήσουμε μ'αυτό. Δείτε το πριν διαβάσετε το κείμενο.


εμπορία ανθρώπων (human trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων για τους σκοπούς της εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή της καταναγκαστικής εργασίας: μια σύγχρονη μορφή δουλείας. Κατέχει την πρώτη θέση στις σύγχρονες, πιο διαδεδομένες παράνομες πράξεις, με δεύτερο το εμπόριο όπλων και τρίτο το εμπόριο ναρκωτικών"

Ναι λοιπόν, ζούμε στον 21ο αιώνα, περηφανευόμαστε ότι ζούμε σε μέρες δημοκρατίας και πως είμαστε όλοι ίσοι. Κι όμως, δεν είμαστε. Φυλετικές, θρησκευτικές διακρίσεις και δούλοι ακόμα υπάρχουν, απλά... εκσυγχρονίστηκαν! Θα μου πεις, συνθήκη κατά του εμπορίου ανθρώπων δημιουργήθηκε το 2003(!) και δεν την έχουν υπογράψει ακόμη όλες οι χώρες. Ναι, αλλά πώς νιώθεις που  τα ρούχα που φοράς και τα πράγματα που χρησιμοποιείς, σου τα έφτιαξε ένα 10χρονο παιδί; Ή που 15χρονα κορίτσια περνάνε στην πορνεία; Τα παιδιά αυτα έχουν στερηθεί την παιδική τους ηλικία, μπορεί να μην έχουν πάει ποτέ σχολείο και έχουν ήδη γευστεί την εξαθλίωση και την κακομεταχείρηση από άλλους.


Εγώ προσωπικά νιώθω αηδία γι αυτό. Σιχαίνομαι την κοινωνία μας που φέρνει τους ανθρώπους σε αυτή τη θέση και απαξιά όταν αυτοί πέφτουν στο κενό. Σιχαίνομαι το γεγονός ότι ασχολούμαστε με ένα σωρό μπούρδες και εθελοτυφλούμε στο πραγματικό πρόβλημα. Σιχαίνομαι τον τρόπο που εκμεταλλεύονται αυτό το φαινόμενο ορισμένες εταιρίες (πχ το ΜΤV που έκανε το videoclip. Τα μπλουζάκια και όλα τα άλλα αντικείμενα εισάγονται απ'την Κίνα. Τί είδους ευαισθητοποίηση είναι αυτή;) με σκοπό να βγάλουν κι άλλα χρήματα. Και σιχαίνομαι τον εαυτό μου τις φορές που τον πιάνει καταναλωτική μανία. Γιατί κάποια πράγματα κοστίζουν περισσότερο απ'όσο νομίζουμε..

Σημείωση: Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΝGO, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13.000-15.000 θύματα εμπορίας. Κυριότερες χώρες προέλευσης των θυμάτων είναι η Νιγηρία, Ουκρανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Αλβανία, Μολδαβία, Ρουμανία, και η Λευκορωσία. Επίσης σύμφωνα με την VTPA (Victim Trafficking Protection Act) πάρα πολλές χώρες (ανάμεσά τους η Ρωσία και η Κίνα) αρνούνται να συνεργαστούν ενώ άλλες να παραδεχτούν πως υπάρχει πρόβλημα! (πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Human_trafficking)